1. SPLOŠNE DOLOČBE

Lastnik spletne strani in spletne domene actiniacleaning.si (v nadaljevanju: spletna stran) je podjetje ACTINIA CLEANING splošno čiščenje stavb d.o.o., Mašera Spasičeva ulica 8, 1000 Ljubljana.

Uporaba spletne strani se šteje kot soglasje, da se obiskovalec strinja s splošnimi pogoji uporabe spletne strani.

Pridržujemo si pravico, da se splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni na način, da se na spletni strani objavi nova različica.

  1. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Podjetje ACTINIA CLEANING splošno čiščenje stavb d.o.o. zbira in obdeluje določene osebne podatke o obiskovalcih spletne strani in določene podatke o osebah, ki pustijo svoje kontaktne podatke. Osebne podatke se skrbno varuje in obdeluje izključno za namene, za katere so zbrani in ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

Osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informacijami, se ne uporablja za noben drug namen in brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, in ne bodo posredovani tretjim osebam, razen če bi bili k temu zavezani na podlagi predpisov.

Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere obiskovalec prihaja) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

V skladu s področno zakonodajo vas obveščamo, da imate možnost uveljavitve naslednjih pravic v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:

(i) pravica do dostopa do podatkov,

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od organizacije dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in dodatnih informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. Zahtevo za uveljavitev pravice dostopa do podatkov nam, prosimo, posredujte na elektronski poštni naslov rok@actiniacleaning.si.

(ii) pravica do popravka,

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da organizacija brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov. Zahtevo za uveljavitev pravice do popravka nam, prosimo, posredujte na elektronski poštni naslov rok@actiniacleaning.si.

(iii) pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«),

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da organizacija brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, organizacija pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, če ne obstaja razlog, zaradi katerega brisanje osebnih podatkov ni dovoljeno oz. ima organizacija pravni interes, da podatke določen čas še vedno hrani (npr. zakonska zahteva za hrambo določenih podatkov uporabnika, dokazovanje izpolnitve pogodbene obveznosti organizacije do uporabnika). Zahtevo za uveljavitev pravice do izbrisa nam, prosimo, posredujte na elektronski poštni naslov rok@actiniacleaning.si.

(iv) pravica do omejitve obdelave,

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da organizacija omeji obdelavo njegovih osebnih podatkov v skladu s predpisanimi nameni obdelave. Zahtevo za omejitev obdelave nam, prosimo, posredujte na elektronski poštni naslov rok@actiniacleaning.si.

(v) pravica do prenosljivosti podatkov,

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki jih poseduje organizacija, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga upravljalec, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, kadar obdelava temelji na privolitvi uporabnika. Zahtevo za uveljavitev pravice do prenosljivosti podatkov nam, prosimo, posredujte na elektronski poštni naslov rok@actiniacleaning.si.

(vi) pravica do ugovora

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, ki temelji na obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva organizacija ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki, vključno z oblikovanjem profilov na podlagi teh določb. Organizacija preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

(vii) pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da poda morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov. Pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov nam, prosimo, posredujte na elektronski poštni naslov rok@actiniacleaning.si ali s priporočeno pošto na sedež organizacije.

Prav tako ima vsak uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši določila na področju varstva osebnih podatkov.

  1. PIŠKOTKI

Spletna stran uporablja tekstovne datoteke (t. i. piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletne strani, in ki so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje.

 

Ime piškotka Opis piškotka Tip piškotka Trajanje
_ga, _gid Piškotke se uporablja za beleženje spletnih statistik in aktivnosti obiskovalcev spletnega mesta v orodju Google Analytics (npr. prvi obisk spletne strani, čas na strani oziroma trajanje seje, ogledi posameznih podstrani …) Analitika spletnega mesta _ga 2 leti, _gid 24 ur
Datr, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wd, fr, sb Spletna stran je povezana z oglaševalsko platformo / družbenim omrežjem Facebook. Omenjeni piškotki omogočajo povezljivost in sledljivost preko različnih spletnih mest. Več o politiki piškotov na Facebooku si lahko preberete na tej povezavi: https://www.facebook.com/policies/cookies/ Analitika in spletno oglaševanje datr 2 leti, reg_fb_gate do konca seje, Reg_fb_ref do konca seje, wd do konca seje, fr 1 mesec, sb 90 dni
1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, S, SAPISID, SID, SIDCC, SSID Piškotke uporablja in namesti platforma Google. Njihova funkcija je spremljanje statistike in spletnih konverzij. Omogočajo funkcionalnost. Omogočajo delovanje Doubleclick oglaševalske mreže in deljenje vsebin spletnih strani na platformi Youtube. Analitika in funkcionalnost spletnega mesta Do konca seje oziroma do 10 let

 

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali, ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo.

Družbena omrežja, kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter, vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani, v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke ne moremo vplivati, saj je njihova uporaba urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

 

 

  1. AVTORSKE PRAVICE

Vse fotografije, vsebine in grafični ter drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Fotografij in drugih vsebin na spletni strani ni dovoljeno reproducirati, distribuirati, predelovati v druge oblike ali uporabljati za komercialne namene.

ACTINIA CLEANING splošno čiščenje stavb d.o.o., Mašera Spasičeva ulica 8, 1000 Ljubljana

Ljubljana, 10. 12. 2020

Actinia Cleaning d.o.o. je moderno in napredno, inovativno podjetje, ki namesto vas poskrbi za čistejše bivalno in delovno okolje.